Na de reporters van New York Times krijgen nu ook de verslaggevers van Associated Press een 360-graden mee op pad. De nieuwsorganisatie hoop zo bij breaking news snel over 360-graden beeld te beschikken. 

Associated Press vindt dat alle journalisten gebruik moeten kunnen maken van 360-graden video. Volgens Paul Cheng, het hoofd van de afdeling interactive and digital news production is er veel enthousiasme onder de AP-journalisten. In een artikel op de officiële website van Facebook zegt hij: “We laten zien dat iedereen 360-video kan inzetten bij verslaggeving”.

Techniek

Waar NYT koos voor een samenwerking met Samsung (en dus voor de Gear 360-camera), zet AP in op de onlangs verschenen Nikon Keymission 360-camera. De organisatie heeft er zo’n 24 aangeschaft. De keuze is op z’n zachtst gezegd opmerkelijk omdat de Nikon Keymission 360 volgens de eerste gebruikers nog niet naar behoren functioneert. De besturing via een app werkt slecht en de beeldkwaliteit zou te wensen over laten.

De reden om toch voor de Nikon camera te kiezen is volgens de redactie dat het 360-beeld al in de camera gerenderd wordt. Hierdoor is er minder tijd nodig is voor de postproductie. Bovendien is de resolutie van de camera hoger dan die van de Ricoh Theta S.

De 360°-video’s van Associated Press zijn hier te bekijken.